Hier vind je foto's van mijn eigen quilts. Ik heb nog niet zo heel veel gemaakt, maar met mijn werk voor 4 dagen en twee kinderen blijft er niet veel tijd over. Daarom werk ik ook veel met de naaimachine.

Als je op het kleine fotootje klikt wordt deze vergroot. Zelf vind ik het altijd leuk om het werk van andere te bekijken dus ik wens jullie Veel kijkplezier!

~~~~~~~~~~~~~
Last updated 9 december 2009

Here you find pictures of my quilts. I didn't made a lot, but with my work (4 days a week) and two little children not much time is left. Thats why I work usualy with my sewing machine.

With a click on the little picture a bigger one appears. I do like myself to watch the quilts of other people so I wish you a lot of pleasure!


Irene Baumeister

Naar Kleine werkjes
Naar Fibercardsmijn eerste quilt, my first quilt Dit is de eerste quilt die ik heb gemaakt. Ik ben gaan quilten omdat ik een naaimachine kocht waar quiltsteken op zaten. Tja dan moet je die uitproberen. Ik wist het niet maar het zijn allemaal variaties op een blok. Eerst had ik allemaal verkeerde stofjes, maar ik vond het zo leuk dat ik toch goede stofjes heb gekocht.
Hij is machinaal gepatcht en machinaal gequilt. 82 x 82 cm.
Hij is afgekomen januari 2005.
 
Eindopdracht voor cursus Ontwerpen vrije Quilt, The finish of a course Contempary Quilt Deze quilt heb ik gemaakt als eindopdracht voor de cursus ontwerp een vrije quilt van Dreamline. Mijn opdracht was: Kies een schilderij van een moderne schilder en abstraheer dat. Ik heb een schilderij van Gerard van de Weerd uitgekozen: twee ballerina's 2 balerina's van Gerard van de Weerd Abstraheren vind ik erg moeilijk, maar over het resultaat ben ik uiteindelijk wel tevreden, vandaar de titel Luctor et Emergo.
Hij is machinaal gepatcht en machinaal gequilt.
Hij is afgekomen februari 2006.
 
Piet en Nel 50 jaar getrouwd, Piet en Nel 50th marriage anneversary Deze quilt heb ik gemaakt voor het gouden huwelijk van mijn schoonouders op 13 november 2006. De eerste kolom stellen zij zelf voor.
Piet als stamhouder en Nel als de wortels van de boom die zorgt dat alles bij elkaar blijft.
De 2e kolom zijn mijn zwager Eric en zijn kinderen. Eric heeft als stamhouder horizontale lijnen die de takken van de boom voorstellen, de horizontale lijntjes zijn de stralen waarmee hij met ons verbonden is. Eric is overleden op 18 februari 2001. Daaronder is het blaadje. Dat is Rowan. De oudste zoon van Eric en de volgende stamhouder en daarmee het jongste blaadje aan de loot. De twee blokken daaronder zijn Larissa en Kiara. Gewoon twee mooie meidenblokken.
De laatste kolom is mijn man en onze twee kinderen. Rob als crazy log cabin. Als enige zoon moet hij nu het haardvuurtje van de familie warmhouden, dat blijft een beetje gek. Daaronder is Hannah met een gewoon mooi meidenblok. En het laatste blok is voor onze zoon Cas de 5e man en het vijfde kleinkind van de familie.
Deze quilt is machinaal gemaakt van zijde.
Hij is afgekomen in oktober 2006.
 
gemaakt voor mijn dochter Hannah, made for my daughter Hannah Dit is de quilt die ik heb gemaakt voor de achtste verjaardag van mijn dochter Hannah (10 december 2006). Hij was niet helemaal op tijd af maar de top heeft ze wel op haar verjaardag kunnen showen.
Deze quilt is machinaal gemaakt en gequilt. Hij is 150 X 190 cm
Hij is afgekomen in januari 2007.
 
gemaakt voor mijn nichtje Brechje, made for my niece Brechje Dit is de quilt die ik heb gemaakt voor de elfde verjaardag van mijn nichtje Brechje (28 augustus 2007). Het waren eigenlijk proefblokjes voor de quilt die ik voor mijn zoon wil maken. Maar het werd te leuk om niets mee te doenh. Hij was ook nog lang niet af op haar verjaardag. Maar in de kerstvakantie is dat eindelijk gelukt en op de 80ste verjaardag van oma mocht ze hem eindelijk houden!!
Deze quilt is machinaal gemaakt en gequilt.
De top is 130 x 130 cm en hij is op een fleecdeken van Ikea gequilt.
Hij is afgekomen in december 2007.
Mijn naaimachinehoes Dit is de hoes voor mijn naaimachine. Ik had hem al zeker 2 jaar in gebruik zonder dat hij was afgebiesd. In de herfstvakantie van 2009 ben ik dat eindelijk eens gaan doen.

Het is gemaakt van amish stofjes en het patroon is dancing squares. Helemaal machinaal gemaakt.
Hij is afgekomen in oktober 2009.
 
Mijn Adventskalender December 2008 ben ik begonnen met een adventskalender. Ieder jaar koopt Sinterklaas adventskalenders voor de kinderen met chocolaatjes erin. Vanaf 2009 hangt er een kalender gevuld door Mama.

Het is een voorgedrukte lap waar ik de zakjes op genaaid heb.
Het is de eerste keer dat ik in een ring met de hand quilt. Erg leuk om te doen. Ook al is het gouddraadje misschien wel extra lastig.
Hij is afgekomen in oktober 2009.
 
Mijn Adventskalender In oktober 2008 ging ik de workshop scherpe puntjes doen bij Jacqeline de Jonge. Dit omdat ik haar quilt (maar dan nog wat groter) The colourful quilt wil gaan maken. Maar ja ik moest eerst even goed uitgelegd krijgen hoe dat moet. En natuurlijk had ik mijzelf beloofd dat ik eerst de oefenquilt van de workshop af moest hebben voor ik aan het echte werk ging beginnen.
Aangezien 'het echte werk' een quilt wordt voor mijn zoon en mijn dochter haar quilt heeft gekregen voor haar 8ste verjaardag en ik dus vind dat mijn zoon hem ook moet krijgen voor zijn 8ste verjaardag, begon de tijd te dringen. Het is niet een quilt die ik snel af heb, dus 2 jaar rekenen lijkt mij niet overdreven. Tja dan moet ik toch in januari beginnen. En daarmee kwamen de scherpe puntjes hoog op de lijst van afmakers te staan. Het patchwork is machinaal en het quiltwerk zowel machinaal (in de ditch) als handwerk
Hij is afgekomen in november 2009.
 
Kleine werkjes
 
gemaakt voor de tentoonstelling miniatuurquilts 2007, made for the exposition miniatuurquilts 2007 Jaarlijks houdt het quiltersgilde van nederland een tentoonstelling voor miniatuurquilts. In 2007 was het thema: "Van klederdracht tot Mondriaan" De tentoonstelling vond plaats in Bunschoten. Bij zo een thuiswedstrijd kon ik het niet laten om mee te doen en heb ik deze atarashiquilt gemaakt.
Hij is afgekomen in februari 2007 en handgemaakt.
gemaakt voor de tentoonstelling miniatuurquilts 2007, made for the exposition miniatuurquilts 2007
Sneeuwpoppen van het prikbord Op het prikbord zijn we dit najaar (2007) allemaal bezig een sneeuwpoppenquiltje te maken.
Dit is de mijne. Hij is geappliqueerd met flisofix en handgezoomd met de festoneersteek. Verder machinaal gepatcht en handgequilt. Het patroon is afkomstig van Nan Halvorsen uit het boek Easy does it for winter.
 
gemaakt voor mijn man Rob, made for my husband Rob Ik wilde Rob graag een schooltje vissen voor zijn verjaardag geven. Maar ja levende vissen kun je niet al de dag van te voren kopen. Dus dat is helaas geen optie. Maar goede raad is niet duur voor een quiltster en dus was de oplossing snel gevonden. Hij heeft dit symbolische "Schooltje voor Rob" gekregen.
Het Quiltje is 30 x 30 cm en geheel machinaal gemaakt.
Hij is afgekomen in februari 2008.
 
gemaakt voor mijn dochter Hannah, made for my Daughter Hannah Hannah wilde graag een Anubis dekbedhoed. Anubis is veruit haar favourite TV- programma. Met wat stof van ikea en wat restjes organza is dit het resultaat. Het is geen 'klein' werkje maar ook geen quilt. Vandaar dat het toch bij de kleine werkjes staat. Hij is afgekomen in oktober 2008.
 
gemaakt voor mijn zus Annemiek, made for my sister Annemiek Voor de opening van het Atelier van mijn zus Annemiek wilde ik een leuk geschenk maken. Het is een gastenboek geworden. Met mijn mooiste Japanse stofjes heb ik een omslag gemaakt. Het is machinaal gepacht, hand geappliqueerd en hand gequilt. Hij is afgekomen in november 2008. Hieronder nog afbeeldingen van het opengeslagen gastenboek
Het opengeslagen gastenboek Het opengeslagen gastenboek
 
gemaakt voor mijn dochter Hannah, made for my daughter Hannah Hannah wilde heel graag een roltas. Daarmee bedoelde ze een tas met rondjes aan de zijkant (eigenlijk mijn oude breitas maar dan van stof) En als liefhebbende moeder ga je die natuurlijk meteen maken. De tas is gemaakt van de meest mogelijk "foute" stofjes en kantjes en bandjes. Daardoor is hij wel heel mooi bling, bling geworden. Het is crazy patchwork (machinaal) en machinaal gequilt om de blokjes heen. Bij de tas heb ik nog een klein tasjes gemaakt waar haar mobiel en MP4-speler in kan
Hij is afgekomen in juni 2009. Hieronder nog een paar afbeeldingen. Even op klikken voor de grotere foto's
Nog een foto Hannah met tas
 
 
 
Fibercards
 
gemaakt voor Nel, made for Nel Een verjaardagskaartje voor Nel. Zelf maakt ze ook altijd de kaarten. Een aantal van de verwerkte stofjes heb ik ook van haar gekregen.
Machinaal gemaakt in januari 2006
gemaakt voor een collega, made for my collega Gemaakt voor een collega die in een gedwongen rustperiode van plan was het quilten uit te proberen. Het is haar goed bevallen.
Machinaal gemaakt in januari 2008
gemaakt voor een collega, made for my collega Gemaakt voor een collega die met pensioen ging. Zijn hobbie is postzegels verzamelen en zijn vrouw is een quiltster. Iedereen werd gevraagd een postzegel te maken. Dit is mijn resultaat. Op de postzegel staat een portret van hemzelf.
Het mocht niet groter zijn dan 6 X 8 cm.
Machinaal gemaakt in januari 2008